Sebastian Eriksson tog hem guldet inför 15 000

Sebastian Eriksson från Sunnemo är ny svensk mästare i Supercar-klassen i rallycross. Mästerskapssegern var klar redan före finalen eftersom värste konkurrenten Johan Kristoffersson, Volkswagen Dealer Team, tvingades bryta semifinalen med motorproblem. Att Eriksson sedan kunde vinna finalen inför 15 000 åskådare på Solvalla var grädde på moset.

– Självklart var det en lättnad när Johan bröt men jag hade sett fram emot att få avgöra i finalen, säger Eriksson som kör en Ford Fiesta från Olsbergs MSE. Bilen kändes bra och jag hade bra självförtroende i helgen. Att vinna mästerskapet var målet för i år.

När Kristoffersson bröt semifinalen gick inte bara chansen till mästerskapsseger förlorad – han blev även av med andraplatsen i tabellen. Robin Larsson kunde med sin tredjeplats i finalen ta sig förbi Kristoffersson i sammandraget och det var inget han hade räknat med.

– Absolut inte. Vi räknade lite på det efter semifinalen men det kom nästan som en chock när de berättade det efter finalen, säger Larsson. Grymt, mycket publik bra bana och uppmärksamhet från media, det känns bra det här.

Kristoffersson var besviken men samlad efteråt.

– Det var tråkigt att behöva bryta med problem i semin, säger han. Jag hade självklart velat köra finalen och bjuda upp till fajt men det är bara att gratulera Sebastian som har kört bra hela säsongen. Han har kommit in som ny i klassen, kört smart och plockat poäng när det har behövts.

Tvåa i finalen blev norrmannen Daniel Holten, teamkamrat med Sebastian Eriksson, hans bästa placering hittills i är under en säsong som mest har präglats av problem.

– Det blev en väldigt bra tävling för min del, säger Holten. Det började bra redan på tidskörningarna och fortsatte hela vägen. Det var skönt, jag fick ju en dålig start på säsongen men det har gått bättre och bättre.