Supercar Lites-test lockade många förare

Supercar Lites-klassen i RallyX är het, det märktes när 22 unga förartalanger samlades på Strängnäs Motorstadion för att testköra Supercar Lites-bilen under onsdagen. Testdeltagarna var jämnt fördelade med avseende på bakgrund – där fanns rally, rallycross, folkrace och banracing representerade bland bilsportgrenarna. Från banracingen kom Marcus Palnér, som sedan flera år tillbaka är etablerad i V8 Thunder Cars, och han var nöjd med dagen. 

– Underbart, det var en riktigt rolig dag. Bilen var speciell jämfört med den bakhjulsdrivna bil jag kör i vanliga fall, säger Marcus. Men det är en lättkörd bil och det har varit både lärorikt och roligt. Att köra det här parallellt med banracing vore drömmen. Det är något jag kommer att ha i åtanke inför nästa säsong.

Daniel Lundh, 26 år från Säffle, var en av representanterna från rallycrossen. Med en färsk EM-titel i Touring Car i bakfickan är det förstås en internationell fortsättning som hägrar men han utesluter inte att köra Supercar Lites på svensk mark framöver.

– Det kändes jättebra men annorlunda att köra den här bilen, säger Daniel. Jag har ju aldrig kört fyrhjulsdrivet förut men andra gången vi var ute kändes det mycket bättre. Det är helt fantastiskt storartat att få möjlighet att testa så här.

Folkrace-föraren Loise Hultgren Sevius, 16 år från Grums i Värmland, var en av tre tjejer på plats för att prova på.

– Det är en stor möjlighet att få prova på och det var roligt också, säger Loise. Det var skillnad mot folkracebilen, det var svårt men jag lärde mig lite mer om hur bilen fungerar och det var bra. Jag har som mål att köra Supercar Lites i framtiden.

Tre meriterade instruktörer såg till att testdeltagarna snabbt kom in i matchen. Vid sidan av Supercar-förarna Sebastian Eriksson och Joni Wiman var årets Supercar Lites-mästare Kevin Hansen med och hjälpte till och han hade bara positivt att säga om testförarna.

– Det har varit väldigt bra, standarden på förarna här har varit väldigt hög, säger Kevin. De har lärt sig mycket från ena åket till det andra. Det är snabba talanger som kan komma in i SM och vara med i toppen.

Andreas Eriksson, teamchef för Olsbergs MSE och mannen bakom Supercar Lites-klassen var också nöjd med dagen.

– Det har gått bra, alla har skött sig även om vi hade det lite svårkört med regn på förmiddagen men det hanterade de på ett moget sätt, säger Andreas. Jag hoppas att en del av förarna här idag kommer att komma ut och synas framöver.

 

Och det kanske blir fler testtillfällen. Det var fler som ansökte till testet än som fick plats och det fortsätter att ramla in fler intresseanmälningar.

 

  • Bara igår kom det in flera förfrågningar och jag hade även en del extra inbjudna idag, säger Andreas. Jag kommer att erbjuda fler möjlighet att testa framöver.