Värmländsk duell att vänta på Westombanan i Supercar Lites

Thomas Bryntesson v/s Simon Olofsson, Töcksfors mot Charlottenberg. Det är den väntade Supercar Lites-duellen i lördagens deltävling i RallyX Nordic på Westombanan i Arvika. Värmlänninggarna stod på pallen i RX Lites Cup på Lydden Hill helgen som gick. Nu gör de sig beredda för ytterligare en stenhård kamp. Den här gången på hemmaplan.

Thomas Bryntesson, tvåa på de brittiska öarna, ser fram emot lördagens tävling där han fruktar fler än Olofsson.
– Förutom Simon så är det ett stenhårt startfält. Hvaal, Evjen och Brink, bara för att nämna några, kommer att bli stora hot i helgen. Det är extremt hög klass på motståndet i RallyX Nordic och man måste verkligen prestera på topp hela tiden om man ska ha en möjlighet att kämpa om segern, säger Bryntesson, som efter premiären i Skövde toppar en tight tabell.

Tobias Brink, Tejas Hirani och Simon Olofsson är alla inom två poäng. Nu gör de sig beredda att ta upp jakten på ledande Bryntesson. Westombanan är skådeplats för årets andra deltävling. Arvikatävlingen fanns med i kalendern även 2015. Då var det Thomas Bryntesson före Oliver Eriksson och Tobias Brink i resultatlistas topp. Även unge skåningen William Nilsson var med i fjolårets final. I år siktar han ännu högre med JC Raceteknik.
– Jag är riktigt taggad inför helgen. Jag siktar på en stabil pallplats och jag känner att jag har kapaciteten för det. Jag trivs verkligen bra i teamet och med bilen just nu, så nu är det dags, säger Nilsson inför helgens utmaning.

I JC Raceteknik tillkommer även den duktiga norrmannen Sondre Evjen till deltävlingen i Arvika. Evjen, som startat säsongen lovande i internationella RX Lites Cup, är även han en het pallkandidat.

Regerande mästaren Tobias Brink var en ”slowstarter” i premiären men kom igång lagom till finalen. Fortsätter Brink i samma goda form som i avslutningen så blir han en joker i leken i lördagens tävling i västra Värmland.

Tidsschema RallyX Nordic, Westombanan lördag 4 juni

Träning 08:30-10:30

Kvalomgångar 11:00-16:40

Semifinaler och finaler 16:40-18:50