Kan Värmländsk och Norsk superkraft stoppa suveräne Eriksson i Arvika?

Kevin Eriksson mot resten. Det är utgångsläget när RallyX Nordic kommer till Westombanan i Arvika för säsongens andra deltävling. Men det kommer inte bli en lätt resa för VM-stjärnan Eriksson. Hoten kommer främst från Värmland och Norge när jakten på den regerande mästaren ska starta.

Efter premiären i Skövde toppar OMSE-föraren Eriksson tabellen på 30poäng. Bakom jagar Helmia Motorsport och Lukas Walfridson på 26 inkörda poäng. För värmländske Walfridson är Westombanan hemmaplan och förväntningarna är höga på Torsbysonen från MK Ratten. Även serieledande Eriksson håller Walfridson högt i förhandssnacket inför Arvika.
– Jag ser väldigt mycket fram emot Arvika det är en rolig men väldigt teknisk bana. Motståndet är väldigt tufft från framförallt Lukas Walfridson men även Mats Öhman med flera. Vi har även lite nyheter på bilen till tävlingen i Arvika som ska bli spännande att testa, säger Eriksson.

Från Norge är det revansch i kikaren efter premiären i Skövde. Det var bara Morten Bermingrud av de norska förarna som tog sig till finalen och nu är både Frode Holte och Alexander Hvaal på jakt efter förbättringar i resultatlistan. Hvaal, som kommer till start i en VW Beetle för Eklund Motorsport, känner sig nästan som hemma på Westombanan i Arvika.
– Vi bestämde oss tidigt i vintras för att vi skulle köra här, och det var inget svårt beslut. Det här är teamets hemmabana och det är rolig bana med hopp och nivåskillnader, säger Alexander Hvaal till NWT.

Arvika bjuder på ett späckat startfält på lördag. Femton Supercar-bilar i RallyX Nordic och det Norska Supercar-mästerskapet kommer att samlas under samma paraply. Förare värda att hålla extra utkik efter utöver ovan nämnda är Mats Öhman, som var på pallen direkt i premiären med sin nya Ford Fiesta. Från Hedström Motorsport kommer också mannen som numer går under namnet ”Mr Maximum attack”, Christer Dalmans. Han var en ordentlig publikfavorit i premiären.

Räkna också med att några av de norska förarna får ordentlig nytändning lagom till Arvika. För inte kan väl landskampen gå till Sveriges favör ytterligare en gång?

TV-sändningar RallyX Nordic Arvika

SVT-play kl 16.00-19.00

SVT 2 kl 17.30-19.00

Tidsschema RallyX Nordic, Westombanan lördag 4 juni

Träning kl 08.30-10.30

Kvalomgångar kl 11.00-16.40

Semifinaler och finaler kl 16.40-18.50