Hedström till Solvalla i Volkswagen Polo Supercar

Nästa helg körs den fjärde deltävlingen av sex i årets rallycross-SM och RallyX Nordic. På startlinjen på Solvalla kommer Peter Hedström att finnas och detta i en för honom ny bil. I ett led att testa olika bilar inför säsongen 2017 kommer värmlänningen nämligen att köra en Volkswagen för första gången i tävlingssammanhang.

Det är en av Volkswagen RX Swedens VW Polo Supercar från i fjol som VW-teamägaren Jan Marklund ställer till Hedströms förfogande.
– Jan och jag har haft kontakt under en längre tid och fick nu ett bra testförslag till Solvalla som jag nappade på, säger Hedström.

Som ett led i förberedelserna inför Solvalla testade Hedström nyligen Polon på sin hemmabana i Höljes. Hann avverkade ett tjugotal fullfartsvarv på den svenska VM-banan, som en shakedown inför nästa helg. Betyget till Polon är mycket gott.
– Jag fick direkt en riktigt skön känsla i bilen och körde redan under dagen mycket snabbare varvtider än med Forden.

Testet är ett led i Peters val av vagn-material inför sin viktiga satsning på säsongerna 2017 och 2018. Ford är nu avprickad och till helgen är det VW Polo som gäller.
– Jag vill verkligen känna att jag satsar på rätt bilmaterial som ger mig de bästa förutsättningarna att vara med i toppen av EM och VM.

Tävlingen på Solvalla nästa helg inleds redan på fredag med fri träning vid niosnåret på morgonen.
Kvalomgång nummer ett för Supercar körs klockan elva och andra omgången 18.30. På lördagsmorgonen körs sedan det tredje kvalet och finalpasset börjar klockan 13.15.
– Det ska bli mycket spännande med ny bil, känslan var mycket bra under testet och jag kan redan nu lova att jag kör för seger i Polon på Solvalla, säger Hedström.