Hemmaplan och tuff konkurens för VM-stjärnan på Solvalla

Det är återigen dags för RallyX Nordic att flytta in på Solvalla. Det är tredje året i rad som rallycrossen får gästa den tillfälliga motorsportsanläggningen som byggts inne på Solvallas travbana.

I värstingklassen Supercar är fjorton förare anmälda. Serieledaren och regerande mästaren Kevin Eriksson är den som känner flåset i nacken inför tävlingen i Stockholm.
– Detta är verkligen höjdpunkten på RallyX-säsongen och det blir viktigt att samla poäng som alltid, men samtidigt vill man verkligen gå för seger framför storpubliken på Solvalla, säger VM-förare Eriksson som den här helgen valt RallyX före VM-tävlingen i Frankrike.

Den som närmast jagar Eriksson i tabellen är värmlänningen Lukas Walfridson, som ligger tretton poäng bakom. Walfridson var blixtrande snabb på Solvalla redan under fjolåret men kolliderade med Peter Hedström och fråntogs segern efter målgång. Även Hedström finns med i startfältet och siktar högt med sin nya VW Polo.
– Det ska bli mycket spännande med ny bil. Känslan var mycket bra under testet och jag kan redan nu lova att jag kör för seger i Polon på Solvalla, säger Hedström.

Startfältet på Solvalla är som vanligt en mix mellan svenska och norska förare. Senast i Strängnäs var det norrmännen som dominerade och erövrade samtliga pallplatser. Räkna med att det laddas för svensk revansch på Solvalla. För inte kan väl Sverige förlora andra raka tävlingen till norrmännen?

Håll utkik för formstarka Frode Holte och Alexander Hvaal som kan bli obehagliga överraskningar för Eriksson, Walfridsson, Hedström och de övriga svenskarna.