Sandra Hultgren är tillbaka från USA – kör avslutande tävlingarna i RallyX Lites

Sandra Hultgren är tillbaka i RallyX Lites. Efter att ha arbetet och tävlat för Olsbergs MSE i den amerikanska GRC-serien väljer hon att avsluta säsongen på hemmaplan.

Sandra Hultgren kommer att köra de avslutande två deltävlingarna i RallyX Nordic – Ring Knutstorp 23-24 september och Grenland, Norge 8 oktober. Värmländskan är revanschsugen efter en ganska snöplig sorti i GRC , där hon gjort två inhopp under säsongen.
– Jag kan inte avsluta säsongen med en svartflagg ifrån Atlantic City. N, nu vill jag besvis för mig själv och visa alla andra min rätta kapacitet visa mig själv och min egen kapacitet på hemmaplan och avsluta säsongen snyggt, säger en revanschsugen Hultgren inför återkomsten till RallyX.

Sandra Hultgren har en diger karriär bakom sig med alltifrån fotboll till alpinskidåkning innan det blev motorsport. Via folkrace tog hon steget vidare till rallycrossen och Supercar-lites inför säsongen 2014. Hon har under de två senaste åren representerat OMSE, men nu är hon anmäld via egna teamet Hultgren Motorsport, och målsättningen är högt ställd från startställd.
– Självklart vill man vara med och slåss om en pallplats redan från start, men framförallt vill jag verkligen köra final, berättar Sandra inför det första stoppet i återkomsten som är på Ring Knutstorp nästa helg.

Kontrasten att komma hem till RallyX Nordic ifrån USA och GRC-serien är stor och tävlingsupplägget skiljer sig en hel del. Till exempel så är ”joker-spåret” i USA upplagt på ett helt annat sätt än vi är vana vid i RallyX.
– Det skiljer sig en hel del på tävlingarna med alltifrån tidskval till startspår, men den största skillnaden är att ”joker-spåret” är kortare i USA, och blir som en genväg man får använda en gång per heat istället för det längre ”joker-spåret” som vi använder oss av i Sverige.

 

Fakta Sandra Hultgren

Ålder: 23 år

Bor: Charlottenberg

Klubb: SMK Eda

Team: Hultgren Moto