Super Nationell Klass 2 i Strängnäs – tuff fajt väntar

Det kommer att bli spännande i fler klasser än Supercar och Supercar Lites när RallyX kommer till Strängnäs den 26 juni – 24 deltagare är anmälda till Suoer Nationell Klass 2 och det är ett startfält som är lika starkt som det är svårtippat – det visade SM-premiären på Svampabanan i Tomelilla. Per Berglund tog hem segern i sin Volvo S40 men det var med knapp marginal före BMW-åkaren Kristoffer Andersson. Det skilde bara dryga fyra tiondelar över mållinjen till Berglunds fördel. Trea blev Emil Lennartsson. Men det fanns fler förare som var minst lika snabba men inte kom lika långt.

I kvalomgångarna var det den regerande svenske mästaren Mattias Ohlsson som genomgående visade mest fart men han blev stående i sin semifinal med trasig styrväxel och så var den dagen förstörd för en av de hetaste segerkanditaterna. Viktor Johansson vann två kvalomgångar men blev inte bättre än femma i finalen. Helt klart fanns kapacitet för mer. Med andra ord, Super Nationell Klass 2 är klassen där det mesta kan hända. Förra säsongen såg fem olika segrare på sex tävlingar och ingenting talar för att det ska bli mindre spännande i år – och allt talar för att tävlingen i Strängnäs kommer att bjuda på rallycrossunderhållning när den är som bäst.