RallyX rond två i Strängnäs

Kevin Eriksson fick en kanonstart på sin RallyX-säsong i Supercar när han vann den stentuffa finalen i Skövde den 10 maj. På torsdag den 11 juni är det dags för årets andra deltävling som avgörs på Strängnäs Motorstadion och Kevin Eriksson kommer att få en minst lika tuff uppgift som i Skövde.
– Det är många snabba förare som är med och det gäller att vara på tårna, säger Kevin som ser fram emot att få möta teamkamraten i Olsbergs MSE Sebastian Eriksson som kommer hem från X-Games rallycrosstävling med en bronsmedalj i bagaget.
– Det är bra att han kommer hem och kör, fortsätter Kevin. Sebastian fick chansen att åka till USA för att köra och han har visat att han är minst lika snabb, om inte snabbare än toppförarna där borta. Han blir ett kvitto för oss andra på hur vi står oss i den internationella konkurrensen.
Även om Sebastian Eriksson är den farligaste motståndaren för Kevin Eriksson finns det fler förare att se upp med. Lukas Walfridsson, som blev tvåa i premiären, är en sådan.
– Lukas visade redan förra året att han kan köra bil och han körde jättebra i Skövde, säger Kevin som även pekar ut Eric Färén och Niclas Grönholm som starka utmanare i Strängnäs.
Utöver Supercar väntar även en hård batalj i Supercar Lites mellan Kevin Hansen, Simon Olofsson, Sandra Hultgren, Tobias Brink och många fler. I Skövde fick Hansen ge upp finalen med ett avslaget bakhjul – den regerande mästaren har bara ett mål i siktet och det är det översta steget på prispallen.
Den tredje klassen som gör upp om äran på Strängnäs Motorstadion är Super Nationell Klass 1. Där kommer Mikael Dahlberg att försöka försvara sin seger från Westombanan i Arvika. Dahlberg jagar SM-titeln i år efter att ha blivit snuvad på tredjeplatsen i mästerskapet i fjolårets allra sista tävling. Veteranen och publikfavoriten Urban Bergström utmanar och det kommer att bli tuffa tag på torsdag kväll.
RallyX i Strängnäs är ett kvällsrace som går av stapeln torsdagen den 11:e juni. På Strängnäs Motorstadion är det full action hela dagen med träningar innan tävlingen börjar på eftermiddagen. Supercar och Supercar-Lites får sällskap av Supernationell klass-1.
TIDSSCHEMA 11 JUNI
13.00 Fri träning för samtliga klasser
16.00 – 19.00 Kvalomgångar samtliga klasser
19.00 – 20.45 Semifinaler och finaler samtliga klasser