Kevin Eriksson tog andra raka RallyX-segern i Strängnäs

Kevin Eriksson tog under torsdagskvällen sin andra seger i RallyX Supercar. Premiärtriumfen i Skövde följde Kevin upp med en imponerande insats i Strängnäs. Han var snabbast i två av tre kvalomgångar, vann sin semifinal vilket ledde fram till pole position i finalen. Han tog starten och från ledning kunde inget stoppa talangen från världsmästarteamet Olsbergs MSE.

– En betydligt bättre tävling än i Skövde. I dag var jag med från början och allting satt mycket bättre från start, sa en nöjd Kevin Eriksson efter finalsegern.

Bakom Kevin Eriksson finalfighten stenhård. Sebastian Eriksson, Eric Färén och Linus Westman gjorde upp i en brutal batalj om övriga pallplatser. Sebastian Eriksson var dock starkast i duellen som lämnade en hel del plast och vassa armbågar efter sig. Eric Färén fick lämna finalen med en svartflagg och istället fick Lukas Walfridson tredjeplatsen efter en mycket väl planerad körning från början till slut. Walfridson gjorde i övrigt en mycket stark tävling och med lite mer tur i finalen hade han mycket väl kunnat utmana OMSE-förarna Eriksson och Eriksson om segern.

I Supercar-lites var det debutanten Thomas Bryntesson som avgick med segern efter en stenhård finalkörning. Från pole position tog Oliver Eriksson ledningen, men efter en liten miss ut ur alternativspåret kunde Bryntesson ta täten och styra mot seger. Bryntesson svarade för en imponerande körning hela kvällen.

Tobias Brink körde till sig tredjeplatsen fin tredjeplats tog över serieledningen från Simon Olofsson, som fick lämna tävlingen med motorproblem i den tredje omgången. Även storfavoriten Kevin Hansen försvann ur tävlingen redan i semifinal efter en strulig tävlingsdag med en rullning och missad final på grund av trasig koppling.

Supernationell klass 1 bjöd på fantastisk show under dagen och i finalen svarade Joakim Evertsson för kvällens ytterrökare. Evertsson stod i det sista startledet i finalen och var trots detta först ner till den första kurvan tillsammans med hemmahoppet Fredrik Avelin. Evertsson satte allt på ett kort och chansade på en spektakulär omkörning på utsidan. Ett lyckat drag skulle det visa sig. Han avgick med segern efter väl genomförd körning.

– Det är så hårt i den här klassen, fjorton femton förare som kan vinna tävlingen, så jag var tvungen att chansa lite, sa en mycket nöjd Evertsson efter finalsegern.

 

Resultat

RallyX Strängnäs 11 juni.

Supercar

1) Kevin Eriksson, Olsbergs MSE, Ford Fiesta

2) Sebastian Eriksson, Olsbergs MSE, Ford Fiesta

3) Lukas Walfridson, Helmia Motorsport, Renault Clio

4) Niclas Grönholm, Grönholm RX, Ford Fiesta

5) Linus Westman, Eklund Motorsport, SAAB 9-3

6) Eric Färén, Hansen Talent Development, Peugeot 208

 

Supercar-Lites

1) Thomas Bryntesson, TBRX, Supercar-lites

2) Oliver Eriksson, Olsbergs MSE, Supercar-lites

3) Tobias Brink, Brink Motorsport, Supercar-lites

4) Joachim Hvaal, JC Raceteknik, Supercar-lites

5) William Nilsson, JC Raceteknik, Supercar-lites

6) Viktor Johansson, JC Raceteknik, Supercar-lites

 

Supernationell klass-1

1) Joakim Evertsson, Team Faciant AB, BMW M3

2) Dennis Bergström, Lexus is200

3) Mats Öhman, Norrbottens bildemontering, Volvo S40

4) Mikael Sandberg, Team Kalix MK, Ford Fiesta

5) Fredrik Avelin, BMW M3

6) Fredrik Larsson, Toyota Corolla