Ada Marie Hvaal gör RallyX Nordic-debut på hemmaplan i Grenland

Det blir fyra gånger Hvaal till start när RallyX Nordic kommer till Grenland för säsongens sista tävling. Utöver Alexander Hvaal i Supercar-klassen och Joachim Hvaal i Supercar Lites kommer nu 19-åriga Ada Marie Hvaal till start i värstingklassen Supercar. Norskan, som är kusin till Alexander och Joachim, är anmäld i en VW Beetle för Eklund Motorsport. Utöver Alexander, Joachim och Ada Marie så är även lillasyster Helene Hvaal anmäld i en av supportklasserna.

Att nästan hela släkten Hvaal kommer till start är något som Ada Marie ser välidgt positivt på inför tävlingen i Norge.
– Det är väldigt roligt att vi är så många från familjen som ska köra. Detta är en sport vi alla brinner för och älskar att hålla på med. Jag vill också tacka min familj och Eklund Motorsport för chansen att köra. Det är en oerhört häftig möjlighet som var omöjlig att tacka nej till, säger Ada Marie inför debuten.

Med sig i teamet har hon rutinerade kusinen Alexander Hvaal som teamkompis. Alexander, som ligger trea i RallyX Nordic inför avslutningen, har varit ett stort stöd för Ada Marie inför tävlingen i Grenland.
– Ända sedan jag började köra så har Alexander varit till väldigt stor hjälp. Nu hoppas jag få lära mig ännu mer nästa helg. Det är en väldig tur att vi får både tävla med och mot familjen, det är få som får den chansen i en karriär, berättar den unga norskan inför tävlingen.

Målsättningen inför tävlingen är att se och lära i sin egen takt.
– Det är första gången jag kör en så stark och snabb bil. Men självklart vill jag hänga med tidsmässigt och se förbättringar genom tävlingens gång.

Fakta Ada Marie Hvaal

Ålder: 19

Bor: Hønefoss

Yrke: Studerar

Team: Eklund Motorsport

Bil: VW Beetle Supercar

14536732_1242617812469147_907655992_o

14509134_1242616385802623_824623925_n