Dalmans och två gånger Hvaal i Hedström Motorsport 2017

Hedström Motorsport har gjort sitt val. Christer Dalmans och två bröder Hvaal blir teamets förare i RallyX Nordic 2017.

Två VW Polo Supercar och en Ford Fiesta. Det är uppställningen Hedström Motorsport kommer till start med i RallyX Nordic. På förarsidan presenteras dessutom två nykomlingar. Det är den norska brödraduon Alexander och Joachim Hvaal som flyttar in under Hedström Motorsports paraply säsongen 2017. Alexander, som slutade trea i RallyX Nordic -2016, kommer under säsongen att köra en VW Polo Supercar i RallyX Nordic och utvalda EM-tävlingar. Alexander slutade på pallen i de fem sista RallyX-tävlingarna förra säsongen och kommer att vara en av favoriterna till titeln i år.

– Jag känner ingen press av favoritskapet utan ser det istället som en stor möjlighet. Att komma till Hedström Motorsport känns helt rätt och jag vet sedan tidigare att bilen passar mig väldigt bra. Vi siktar på att få många kilometers test inför säsongen, säger Alexander och tillägger:

När vi kommer till premiären i Grenland 22 april så kommer körningen garanterat inte vara i något ”safe mode” i alla fall.

Lillebror Joachim Hvaal har via talangklassen Supercar Lites skaffat sig en viktig grundutbildning och tar nu klivet upp i kungaklassen. Hvaal imponerande under 2016 och steget till Hedström Motorsport och en Ford Fiesta Supercar kändes som det rätta steget för 21-åringen.

Kvar i teamet sedan i fjol är Christer Dalmans ifrån Malung Dalkarlen, som tog intressanta kliv under sin debutsäsong, är redo för att ta ytterligare ett steg ihop med mentorn och teamchefen Peter Hedström, som däremot inte kommer till start i RallyX Nordic 2017. Ialla fall inte i en full säsong.

– Jag siktar på att köra hela EM-serien och några inhopp i VM . Men fokus blir att driva teamet i RallyX Nordic. Med tre bilar till start i nästan varje tävling så växer teamet så det knakar, men. vi har bra folk som arbetar för oss och alla drar åt samma håll. Det här blir verkligen en sommar att se fram emot, säger Hedström inför storsatsningen.