RallyX On Ice sänds live på SBF Play

​Nu är det klart: de två avslutande deltävlingarna i RallyX On Ice ska livestreamas i SBF Play. Det handlar om norska Gol 4 mars och Östersund 11 mars.

Sändningarna kommer att kommenteras av Toby Moody, känd bland annat från MotoGP, Dakar-rallyt och British Touring Car Championship, BTCC.

RallyX On Ice är det populära rallycrossmästerskapet på snö och is med Supercar Lites som huvudklass. Årets mästerskap omfattar tre deltävlingar varav den första avgjordes i under SM-veckan i Söderhamn den 5 februari. Premiärvinnare blev amerikanske supertalangen Mitchell De Jong. På prispallen fick han sällskap av Alexander Westlund och norrmannen Sondre Evjen.

De Jong och Evjen tävlar för Olsbergs MSE respektive JC Raceteknik, teamen som driver RallyX On Ice i samarbete med STCC AB.

Deltävlingen i Söderhamn visades i SVT och SVT Play. För att säkerställa sändningar även från Fugelhaugen Motorsenter i Gol och Östersunds Motorstadion inleds nu ett samarbete med Streamteam och SBF Play, Svenska bilsportförbundets egen TV-kanal.

Från båda deltävlingarna kommer Supercar Lites-klassen att sändas i sin helhet och kommentator blir alltså rutinerade, kunnige och populäre engelsmannen Toby Moody.

RallyX On Ice 2017

4 mars: Gol, Norge, Fuglehaugen Motorsenter.

Klasser: Supercar Lites

11 mars: Östersund, Östersunds Motorstadion

Klasser: Supercar Lites, 2400.