Norge nästa för stjärnspäckat startfält i RallyX On Ice

​På lördag kommer vinterserien RallyX On Ice till Norge och Gol för årets andra deltävling. 18 bilar är anmälda och av toppförarna märks bland annat hemmafavoriten Sondre Evjen och det amerikanska stjärnskottet Mitchell De Jong som vann premiären i Söderhamn.

Det är ett stjärnspäckat startfält som väntar när RallyX On Ice kommer till Norge. Förutom Evjen och De Jong startar norske talangen Oscar Solberg. Han kommer med god form efter Rally Sweden där han deltog i en Ford Fiesta R2.

Andra toppförare, och utmanare om segern, är Alexander Westlund, Oliver Eriksson och Thomas Holmen. Westlund var tvåa bakom De Jong i Söderhamn.

Gol och Fuglehaugen Motorsenter, 20 mil norr om Oslo, är skådeplatsen för RallyX On Ice andra deltävling. Stort hemmahopp är självklart Sondre Evjen, som efter tredjeplatsen i årets första deltävling kommer till start med stort självförtroende.
– Att få köra en tävling på hemmabanan är alltid speciellt. RallyX On Ice-serien håller hög internationell klass och motståndet är stenhårt. Men målet är att stå högst upp på pallen redan på lördag, säger Evjen till bilcross.no

Bland motståndarna sticker några namn ut lite extra. Syskonen Andreas och Jessica Bäckman från Luleå har till 2017 tagit steget från karting till rallycrossen, ett ombyte som innebär många nya utmaningar enligt Jessica Bäckman.
– Det svåra i rallycrossen är att det är så mycket moment som ska göras samtidigt. Till och med i starten är det flera moment inom loppet av en sekund och det är en ny men rolig utmaning. Målsättningen till Gol är att få till körningen utan några misstag, men drömmen är självklart semifinal och final, berättar hon.

Ett spännande tillskott i startfältet är Connor Martell som precis som Oliver Eriksson och Mitchell De Jong normalt sett huserar i amerikanska Global Rallycross. Kan Martell som debuterar för Team Färén, hålla tempot som GRC-kollegorna har kan han bli en häftig injektion i startfältet. Nya förare för RallyX On Ice-publiken blir även Nikolay Gryazin och bilcrossstjärnan Glenn Haug.

Tävlingen i Gol, lördag 4 mars, sänds live i SBF Play (www.sbfplay.se). Sändningen kommenteras av populäre GRC-kommentatorn Toby Moody. Träningen startar kl. 11.00 och tävlingen 12.00.

Startlista RallyX On Ice Gol 4 mars

3: Alexander Westlund

5: Jonathan Walfridson

6: Sondre Evjen

8: Ben Philip Gundersen

12: Anders Michalak

15: Thomas Holmen

16: Oliver Eriksson

17: Hampus Rådström

18: Oscar Solberg

19: Andreas Bäckman

20: Simon Olofsson

24: Mitchell De Jong

26: Jessica Bäckman

27: Vazily Gryazin

28: Nikolay Gryazin

30: Conner Martell

32: Glenn Haug

33: Sandra Hultgren

4 mars: Gol, Norge, Fuglehaugen Motorsenter.

Klasser: Supercar Lites

11 mars: Östersund, Östersunds Motorstadion

Klasser: Supercar Lites, 2400.