Upplagt för ny landskamp i talangklassen Supercar Lites

Hälften Norge och hälften Sverige. Talangklassen Supercar Lites är rallycrosslandskampen med oviss utgång. Westombanan i Arvika är skådeplats för deltävling två i kampen mellan grannländerna.

Kombatanter på banan men goda vänner i depån. Förbrödringen mellan Sverige och Norge är total i Supercar Lites-klassen. Sverige toppar tabellen med Simon Olofsson ifrån Charlottenberg, men han skuggas av hungriga norrmännen Sondre Evjen och Henrik Krogstad som båda representerar JC Raceteknik.

Utöver den nämnda trion jagar Sverige med William Nilsson och Viktor Johansson precis utanför topp-tre tillsammans med norrmannen Thomas Holmen. Ett getingbo i mästerskapstoppen som nu fortsätter kampen i Arvika den 3 juni.

“Jaga Olofsson” är mantrat i förarnas tankar och redan till Arvika söker Norge revansch mot Olofsson i toppen.

– Jag kommer att kämpa om segern, både i Arvika och det totala mästerskapet, säger Sondre Evjen.

– I Arvika går jag all in för att vinna, även om jag kommer att vara nöjd med en pallplats också, berättar Henrik Krogstad.

Inför deltävlingen i Arvika har flertalet av Supercar Lites-förarna tävlat i internationella RX2-serien. Några att hålla ett extra öga på inför deltävlingen i Arvika är bland annat rutinerade Anders Michalak som visat god form men haft stolpe ut, och Thomas Holmen som tog en pallplats i Lydden Hill under helgen.

RallyX Nordic i Arvika avgörs lördagen den 3 juni, men redan under fredagen kan alla motorintresserade se bilarna och träffa förarna inne i centrala Arvika där RallyX Shakedown gästar torget och visar upp sig.