Talang mot rutin när RallyX Nordic gästar Arvika

Första ronden i RallyX Nordic 2017 slutade 1-0 till talangerna. När den andra deltävlingen avgörs på Westombanan i Arvika på lördag gör sig de rutinerade rävarna, med Peter Hedström i spetsen, beredde att slå tillbaka.

Thomas Bryntesson, Oliver Solberg, Joachim Hvaal och Alexander Hvaal. Fyra förare födda 1996, 2001, 1995 och 1992 som får symbolisera den nya generationen Supercarförare. Kvartetten återfinns högt upp i mästerskapstoppen och siktar på nya framgångar redan till helgen när RallyX Nordic kommer till Arvika.
– Det blir en jämn tävling och en bra fight mellan oss ungdomar och de rutinerade. Håll ögonen på Oliver Solberg som gjorde bra ifrån sig i premiären i Grenland, säger Bryntesson, som är ”galet taggad” inför tävlingen i vilken han hoppas få till starterna.

I premiären i Norge var det en detalj han inte fick till riktigt.
– Jag tror inte vi var bättre än fyra ut ur någon start i Grenland och sen fick jag kämpa mig upp i fältet. Farten finns verkligen i mig, bilen och teamet men vi måste få till starterna för att få till det sista.

Det rutinerade gardet i klassen representeras framförallt av Peter Hedström och Mats Öhman. Två förare som efter en tuff premiär nu siktar på att lyfta i mästerskapet. Hedströms väg mot tävlingen i Arvika har emellertid varit extra krokig. Värmlänningen opererades för ett diskbråck så sent som i måndags, men siktar ändå på en start på lördag. Hedström är dock ödmjuk inför uppgiften och låter kroppen avgöra hur högt tempot kan bli.
– Att bara sitta i bilen och köra på lördag är en liten seger i sig. Vi vill ha bra poäng med oss i mästerskapet och det är det viktigaste, men om kroppen känns bra ska vi garanterat ge de övriga en riktig match ändå, berättar Hedström som uppdaterat sin VW Polo inför deltävlingen i Arvika efter turboproblem i Grenland.

I mästerskapstoppen av RallyX Nordic återfinns Oliver Eriksson som tyvärr inte kommer till start i Arvika. Erikssons inhopp i Grenland var en engångsföreteelse och istället är det unga talangen Oliver Solberg som toppar tabellen på 25 poäng med Thomas Bryntesson och Alexander Hvaal hack i häl. Ska Solberg återigen visa motståndarna bakändan på sin Citroen DS3 eller ska Bryntesson och Hvaal slå tillbaka?

Deltävlingen i Arvika startar med fri träning kl 08.00 och omgång ett kl 10.30. Tävlingen sänds i SVT1 samt SVT Play klockan 15.00 till 17.45.

Startlista Supercar, RallyX Nordic, Arvika 3 juni.

5: Jarle Nytrae, CircleX, Volvo C30, NMK Bergen

6: Tom Daniel Tånevik, Volvo C30, NMK Konsmo

8: Peter Hedström. Hedström Motorsport, VW Polo, Finnskoga MK

9: Christer Dalmans, Hedström Motorsport, VW Polo, Malungs MK

11: Oliver Solberg, Oliver Solberg RX, Citroen DS3, MK Ratten

14: Frode Holte, CircleX, Hyundai I20, NMK Konsmo

17: Mats Öhman, Öhman Motorsport, Ford Fiesta ST. Tväråns IF

30: Ole Kristian Temte. OK Temte Norwegian RX. Citroen C4. KNA Eiker

47: Ramona Karlsson, CircleX, VW Scirocco, Falköpings MK

48: Lukas Walfridson, Helmia Motorsport, Renault Clio, MK Ratten

50: Stein Egil Jenssen, Ford Focus, NMK Tönsberg

53: Alexander Hvaal, Hedström Motorsport, VW Polo, NMK Grenland

63: Joachim Hvaal, Hedström Motorsport, Ford Fiesta ST, NMK Grenland

90: Thomas Bryntesson, JC Raceteknik, Ford Fiesta ST, NMK Trögstad

91: Ola Fröshaug, JC Raceteknik, Ford Fiesta ST, NMK Trögstad

511: Öyvind Finstad, Skoda Fabia, NMK Drammen

512: Knut Ove Börseth, Drive For Live, Ford Focus, KNA

513: Rune Höljeneset, Mitsubishi Lancer, NMK Trysil

515: Morten Stensrud, Peugeot 207, NMK Grenlan