STCC förstärker – Robin Nilsson koordinator för RallyX Nordic

Ökat intresse, fler förare och högre kvalité på startfältet.
RallyX Nordic växer och inför årets tredje deltävling, Solvalla 16-17 juni, förstärker arrangerande STCC AB mästerskapets organisation.
Robin Nilsson från Motala kliver in som koordinator för det populära rallycrossmästerskapet.

RallyX Nordic är ett ungt mästerskap som nu får en ung ledare i 24-årige Robin Nilsson. Östgöten är mest känd som munvig speaker på STCC- och RallyX Nordic-tävlingarna, men nu får han alltså en ansvarsfull arbetsuppgift till inom STCC AB.
– I takt med mästerskapets ökade popularitet har behovet av att förstärka organisationen vuxit fram. Robin är för oss ett lika naturligt som perfekt val. Han är redan en del av familjen, har ett enormt kontaktnät och kan verklig sporten, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.

Robin Nilsson har varit huvudspeaker på STCC sedan 2013 och när STCC AB startade RallyX Nordic året därpå adderades rallycrossen till hans tidigare uppdrag.
Den unge östgöten kommer att kvarstå som speaker i båda mästerskapen, men får nu alltså ytterligare en viktig uppgift i organisationen.
– Uppdraget som koordinator för RallyX Nordic känns både ärofullt, spännande och utmanande, men framförallt ska det bli riktigt kul, säger Robin Nilsson, som inte bara är en påläst och duktig speaker utan som också kör folkrace med viss framgång.

Bild.
Foto: Tony Welam/STCC

Utökat samarbete. STCC och Jonas Lundin (t.v.) förstärker organisationen för RallyX Nordic med Robin Nilsson, som kliver in som mästerskapets koordinator.