EM-segraren till Solvalla – Robin Larsson återvänder till RallyX Nordic

Med EM-segern ifrån Norska Hell i bagaget har Robin Larsson satt upp ett nytt mål: han ska hem och ta segern på Solvalla under sitt inhopp i RallyX Nordic 16-17 juni!

Inhoppet på Solvalla blir det första vi ser av Robin Larsson i RallyX Nordic sedan 2014. Då tog Larsson ett SM-silver och återvänder nu med seger i sikte. 24-åringen från Svenljunga har en tung meritlista och kan stoltsera med allt ifrån EM-titel till en seger i en VM-deltävling med familjeteamet Larsson Jernberg Motorsport.
– På Solvalla går all in för seger. Det är enda tanken med det här inhoppet och vi ska göra allt för att nå vårt mål, säger Robin inför tävlingen i Stockholm.

Senast Larsson gästade Solvalla slutade han trea i sin Audi A1.
– Banan är väldigt rolig men mycket teknisk. Det i kombination med den långa raksträckan gör att tävlingen blir en riktig utmaning.

I RallyX Nordic ställs Larsson mot många bekanta ansikten. Peter Hedström, Alexander Hvaal och Thomas Bryntesson är några av teamets tuffaste konkurrenter internationellt. Nya stjärnskottet Oliver Solberg blir däremot en ny kombatant för Robins del.
– Man kommer ju inte till Solvalla för att bli tvåa bakom Oliver Solberg direkt. Även om Oliver är brutalt snabb och har en bra bil och team i ryggen så går vi för seger, säger Larsson som även varnar för Thomas Bryntesson i förhandssnacket.

Inför framtiden är Larssons målsättning helt klar. Året i EM-serien är en tillfällig anhalt och satsningen mot VM 2018 är redan påbörjad.
– Vi ska tillbaka till VM, det är helt klart. Först ska vi ta hem EM-titeln och sen göra en ordentlig satsning mot VM i en konkurrenskraftig bil.

RallyX Nordic tjuvstartar redan under torsdagen på Solvalla med fri träning för samtliga klasser. Under fredagen körs alla kvalomgångar och semifinal och final avgörs under lördagen tillsammans med racingklasserna STCC, Clio Cup och Legends.

Startlista RallyX Nordic Solvalla, Supercar

4: Robin Larsson, Larsson Jernberg Motorsport, Audi A1

5: Jarle Nytrae, CircleX, Volvo C30

8: Peter Hedström, Hedström Motorsport, VW Polo

9: Christer Dalmans, Hedström Motorsport, VW Polo

11: Oliver Solberg, Oliver Solberg RX, Citroen DS3

14: Frode Holte, CircleX, Hyundai I20

17: Mats Öhman, Öhman Motorsport, Ford Fiesta ST

47: Ramona Karlsson, CircleX, VW Scirocco

48: Lukas Walfridson, Helmia Motorsport, Renault Clio

53: Alexander Hvaal, Hedström Motorsport, VW Polo

63: Joachim Hvaal, Hedström Motorsport, Ford Fiesta ST

90: Thomas Bryntesson, JC Raceteknik, Ford Fiesta ST

91: Ola Fröshaug, JC Raceteknik, Ford Fiesta ST

515: Stene Johansen, Renault Clio…