Toppduellen i RallyX Nordic fortsätter i Danmark

RallyX Nordic reser söderut. På lördag avgörs säsongens fjärde deltävling för värstingklassen Supercar på dansk mark. Det är nämligen på Nysumbanan duellen mellan serieledande Thomas Bryntesson och supertalangen Oliver Solberg går vidare.

Med halva säsongen avklarad är det Töcksfors och Thomas Bryntesson i toppen av tabellen. JC Racetekniks stjärnförare har tagit en seger och har varit på pallen i samtliga deltävlingar under säsongen. Med en ledning på tolv poäng till andreplacerade Oliver Solberg är luckan någorlunda trygg i toppen.
– Vi är jättenöjda med säsongen hittills och har följt vår målsättning att fightas om pallen i varje deltävling. Men vi är också lite chockade över att Oliver var så extremt snabb direkt ifrån start. Han har höjt tempot på hela serien så det blir spännande att följa duellen. Men givetvis hoppas jag att vi står med mest poäng efter finalen i Strängnäs i september, säger en spänd Joel Christoffersson, teamchef i JC Raceteknik inför säsongens andra halva.

Bakom Bryntesson och Solberg i toppen jagar Hedström Motorsport med snabbe Norrmannen Alexander Hvaal. Hvaal som inte riktigt fick till den säsongsstart många förväntat sig. Teamet med Peter Hedström i spetsen har jobbat hårt och testat flitigt under uppehållet, något man hoppas ska bära frukt i Danmark.
– Vi hoppas att testerna tar oss ett steg närmare toppen och vi har höga förväntningar inför avslutningen på säsongen, säger teamchef Hedström.

En som hittills smugit under radarn är Lukas Walfridson och Helmia Motorsport. Senaste tävlingen på Solvalla var dock ett steg framåt och teamet har testat på hemmaplan inför avslutningen på säsongen.

Det norska CircleX-teamet blir en duo i Nysum eftersom Ramona Karlsson stannar hemma i Sverige och laddar för Götene och Strängnäs i september. Detta innebär att Jarle Nytrae och Frode Holte får bära fanan för CircleX och båda förarna ska vara med och slåss om finalplatser i på Jylland. Tillbaka i RallyX Nordic är även Ole Kristian Temte som laddat batterierna sedan Arvika i våras. Räkna inte heller bort vindsnabbe Mats Öhman som alltid hotar om finalplatserna och topp tider.

RallyX Nordic i Nysum startar med fri träning på fredag (18 augusti) och kör under lördagen kval, semifinaler och finaler.

SVT sänder klockan 15.00-17:00 under lördagen med Johan Ejeborg, Jonas Kruse och Stefan Klemetz på plats i Danmark.