Emrik Smedberg klar för RallyX Nordic inhopp i Götene

Tidigare rally och racingföraren Emrik Smedberg från Växjö är klar för ett inhopp i talangklassen Supercar Lites. För JC Raceteknik gör sig Smedberg nu redo för sin första rallycrosstävling i karriären på klassiska Kinnekullering i Götene.

Emrik som under senaste åren tävlat i bland annat Citroen DS3 Cup i Danmark och innan dess var han länge en lovande talang i rallyskogen. Nu tar multitalangen Smedberg nästa kliv i karriären och testar på rallycross tillsammans med JC Raceteknik.
– Jag får äntligen möjlighet att slå ihop mina erfarenheter ifrån både Rally och Racing, vilket kommer bli galet skoj! Detta är något vi haft som mål under en längre tid och det skall därför bli extra häftigt att göra det till verklighet, berättar Smedberg inför debuten.

Emrik Smedberg blir dock inte det enda tillskottet till Supercar Lites-klassen i Götene. Mer nyheter kommer i början av nästa vecka.