Team Färén till start på hemmaplan i RallyX Nordic

Det blir representation från Skaraborg när RallyX Nordic gästar Götene och Kinnekulle Ring i helgen. Team Färén med teamchefen Eric Färén ifrån Götene kommer nämligen till start med två bilar.

Johan Larsson och Oscar Ortfeldt är förarna som mönstras när tidigare RallyX-föraren Eric Färéns team kommer till Kinnekulle Ring lördagen den 9 september. Teamet kommer till start i den mycket populära enhetsklassen Supercar Lites.

Eric Färén ser RallyX Nordic som ett oerhört intressant mästerskap inför framtiden och när en deltävling kommer till Götene är det en självklarhet att visa upp sig.
– Riktigt kul att vara tillbaka i RallyX Nordic och den här gången som teamchef. Förutom starten på hemmaplan så siktar vi på att vara med i RallyX Nordic på heltid 2018, säger Färén som normalt sett arbetar som mekaniker och spotter åt Sebastian Loeb i rallycrossens vm-serie.

Teamets försteförare Johan Larsson gjorde smygcomeback redan under 2016 i en Supercar Lites-bil. Nu är han ordentligt körsugen och vill visa hemmapubliken i Götene att det fortfarande finns en hel del talang kvar i kroppen att plocka fram.
– Det är alltid speciellt att få tävla på hemmaplan i Kinnekulle, bara ett par kilometer ifrån barndomshemmet. Startfältet är riktigt starkt i Lites-klassen och vi siktar framförallt på en finalplats, men sneglar självklart även uppåt mot prispallen, berättar Larsson som är en av de 15 förarna i Supercar Lites-klassen.

Teamet kompletteras utav Oscar Ortfeldt som gör sin första start i en Lites-bil. Ortfelt har tidigare meriter från både rally och racing.

RallyX Nordic i Götene avgörs lördagen den 9 september där första kvalomgången startar klockan 10.30 på Kinnekulle Ring.