Olofsson i förarsätet inför Lites-avgörandet i RallyX Nordic

Trekampen i RallyX Nordic blir en tvekamp inför avgörandet i Strängnäs den 23 september. I regnet på Kinnekulle Ring tog Simon Olofsson efter seger och stor dramatik kommandot i Supercar Lites.

Äntligen satt den! Nu ska vi gå stenhårt för titeln, summerar Olofsson efter finalsegern.

22-åringen från Charlottenborg var poängbäst i kvalomgångarna och startade tillsammans med största konkurrenten William Nilsson i första startled i semifinalen. Duon flög iväg i toppen och när Olofsson punkterade såg titelhoppet ut att slockna. Nilsson försvann som en avlöning längst fram och tog hem segern samtidigt som Olofsson såg ut att missa final. Men på det avslutande varvet och i den sista kurvan blev det kaos och Olofsson kunde med minsta marginal avancera till final.

Väl framme i finalen var det dock varken Olofsson eller Nilsson som drog upp tempot. Dagens komet i Lites-klassen var nämligen Vasily Gryazin från Ryssland. Gryazin som tävlar på Lettisk licens trivdes som fisken i vattnet i leran och flög iväg i inledningen av finalen. Gryazins fina framfart spolierades dock av en dubbelpunktering på vänster sida och han fick se sig passerad av Olofsson i mitten av finalen.

Bakom Olofsson räddade Gryazin till slut ändå den sista pallplatsen. Mellan sig och Olofsson hade han Jonathan Walfridson, som bjöd på säsongens bästa insats.

I och med finalsegern tog Olofsson över serieledningen från William Nilsson och inför avgörandet i Strängnäs 23 september skiljer endast tre poäng till värmlänningens fördel. Detta bådar för en enorm fight i finalen på Strängnäs Motorstadion.

Resultat

RallyX Nordic Götene 9 september.

Supercar Lites.

1: Simon Olofsson, STS RX

2: Jonathan Walfridson, Helmia Motorsport

3: Vasily Gryazin, SRT

4: William Nilsson, JC Raceteknik

5: Santosh Berggren, A Berggrens Bilservice I Floby AB

6: Victor Johansson, Öhman Motorsport