Favoriterna pallade för trycket i RallyX Nordic-premiären

Kevin Eriksson och Thomas Bryntesson show. Det var det bestående intrycket efter RallyX Nordic-premiären på Skövde Flygplats. Kvalomgångarnas dominanter pallade för trycket och den månghövdade publiken bjöds på spektakulär underhållning i rallycrossens premiär.

I Supercar var det en intressant tvekamp tävlingen igenom där Lukas Walfridson och Kevin Eriksson slogs i toppen av resultatlistorna redan från start. Walfridson tog hem första kvalomgången men det dröjde inte länge innan Eriksson replikerade med att kamma hem både omgång två samt tre. Väl framme i semifinal så stötte Eriksson på patrull från Irländaren Derek Tohill. Tohill dömdes dock till ett tidstillägg för ojuste körning och det var heta känslor i tältet efter semifinalen.

I den andra semifinalen så var Lukas Walfridson tryggheten själv och till finalen fick Walfridson sällskap av Mats Öhman och Christer Dalmans. Öhman skuggade toppduon Eriksson och Walfridson under hela helgen och noterade hela tiden stabila tider.

I finalen tog Kevin Eriksson taktpinnen från start och med Walfridson på behagligt avstånd under alla varven så var segern aldrig riktig hotad för Erikssons del.

– Det var en riktigt skön seger, förra året vann jag på att Sebastian fick punktering men nu fick jag verkligen vinna på egen kraft. Säger en nöjd Kevin Eriksson efter finalsegern.

Bakom Eriksson samt Walfridson så utkämpade Mats Öhman och Morten Bermingrud en intressant kamp om den sista pallplatsen. Öhmans kyla och precision blev till sist den avgörande pusselbiten och det var en lycklig Mats Öhman som tog sig upp på prispallen i premiären.
– Äntligen är vi igång på riktig igen och vilken fantastisk bil att köra, det var en riktigt bra premiär. Berättade Mats Öhman efter pallplatsen.

I Supercar-lites klassen var Thomas Bryntesson dominant från första kvalomgången till finalen under söndagen. Under kvalomgångarna var det många förare om budet strax bakom Bryntesson. Både Thomas Holmen och Simon Olofsson såg länge ut som potentiella hot men i slutändan så räckte varken Holmen eller Olofsson till när det drog ihop sig.

Det enda riktiga hotet mot Bryntesson kom i finalen där både Tobias Brink och Tejas Hirani utmanade den omöjlige Bryntesson i ett tidigt skede. Men under finalens gång växte sig Bryntesson bara starkare och starkare och avgick med en stabil seger efter en väl genomförd insats.
– Det känns väldigt bra att inleda säsongen såhär. Det har varit en grym tävling där allt har fungerat bra redan från första start. Otroligt kul att jag kammade hem full pott, säger Bryntesson.

Hirani var nöjd med sin första deltävling i RallyX Nordic och log ikapp med solen efter finalen.
– Det känns riktigt mäktigt att få vara på pallen redan från start. Jag hade hoppats på detta innan men absolut inte vågat förvänta mig det här. Berättade Tejas Hirani efter sin första pallplats på svensk mark.

Nästa deltävling för RallyX Nordic körs i Arvika den 4:e juni

Resultat RallyX Nordic Supercar

 1. Kevin Eriksson, Olsbergs MSE, Ford Fiesta ST
 2. Lukas Walfridson, Helmia Motorsport, Renault Clio
 3. Mats Öhman, Öhmans Motorsport, Ford Fiesta ST
 4. Morten Bermingrud, Ford Focus
 5. Derek Tohill, PFCRX, Ford Fiesta ST
 6. Christer Dalmans, Hedström Motorsport, Ford Fiesta ST

Resultat RallyX Nordic Supercar-lites

 1. Thomas Bryntesson, JC Raceteknik / TBRX,
 2. Tobias Brink, Brink Motorsport
 3. Tejas Hirani, Olsbergs MSE
 4. William Nilsson, JC Raceteknik
 5. Oliver Eriksson, Olsbergs MSE
 6. Simon Olofsson, Simon Olofsson RX