PG Andersson och Peter Hedström kör Solvalla tillsammans

Det blir två bilar från Hedströms Motorsport i SM-finalen i rallycross på Solvalla. Med bara nio dagar till start är det officiellt att PG Andersson kör SM-finalen i en Skoda Fabia Supercar. PG gör det tillsammans med Peter Hedström själv, som hoppar in i SM-finalen när Linus Westman tvingats backa ur. 

– Synd att Linus måste avstå, han har kämpat hårt med sponsorbiten för att komma till start på Solvalla, berättar Peter Hedström.Linus siktar nu i stället på något inhopp i VM-tävling mot slutet av säsongen.PG Andersson är rejält körsugen, då han inte kört något race sedan Knutstorp i våras.

– Jag har rejäl racing-abstinens, det gick ju riktigt bra sist Peter och jag körde tillsammans och det ska bli riktigt kul att köra i teamet igen, säger PG Andersson.

Senast det begav sig var 2012, då körde PG för Hedströms Motorsport i EM på Höljes Motorstadion. Både Peter och PG tog sig till A-final, som PG tyvärr fick bryta med drivaxelproblem, medan Peter bärgade andraplatsen. Men det är inte bara Solvalla som väntar för PG. Årjängs-sonen kör även VM-tävlingen i Tyskland tillsammans med Peter och gör då utlandsdebut i Rallycross.

– Det känns stimulerande och ska bli riktigt kul att ha PG med sig i teamet igen, säger Peter Hedström.

Under EM-uppehållet har teamet nu ordnat med uppdatering av båda bilarnas motorer och nya turbos i båda bilarna. Inte något har lämnats åt slumpen för att få en bra avslutning på EM-säsongen.

– Inget ska få stoppa oss nu, vi har sett till att motorerna har en beprövad setup och med nya turboaggregat så ska vi vara med i toppen igen, lovar Peter Hedström.

Peter får vid SM-finalen på Solvalla lämna sin SM-titel vidare, en titel som han haft de senaste två åren. Hedströms Motorsport kommer att använda Solvalla som shakedown inför VM. Tävlingen i Tyskland ingår även i EM, där Peter just nu ligger fyra och har stor medaljvittring inför de avgörande två deltävlingarna i Tyskland och Italien.– Det är inte många poäng upp till tredjeplatsen och allt är öppet om medaljerna i EM, jag ser verkligen fram mot Tyskland där banan passar mig mycket bra, avslutar Peter Hedström.