Kevin Eriksson outstanding under RallyX i Kalix!

rx_tw140Mästerskapsledande Kevin Eriksson gjorde rent hus med konkurrenterna även i Kalix. Efter en lite trög start på fredagens träning, höjde Kevin verkligen tempot till kvalomgångarna där han var totalt snabbast. I finalen tog Kevin direkt hand om taktpinnen med en perfekt start och sen hade konkurrenterna inte skuggan av en chans på mästerskap ledande Kevin Eriksson i sin Olsbergs MSE Ford Fiesta

– Verkligen skönt o få vinna igen! Jag fick en kanonstart i finalen och märkte att Sebastian var nära in i första kurvan. Både Sebastian och Erik höll ett högt tempo bakom, och ett litet misstag från mig och de hade passerat. Kändes som jag kom snabbt in i rytmen på banan som jag tycker var riktigt rolig och tekniskt krävande., säger mästerskapsledande Kevin Eriksson.

Bakom Kevin hade Erik Färén, Hansen Talent Development och Sebastian Eriksson, Olsbers MSE en tuff fight om andra platsen. Erik Färén missade starten totalt i finalen och var sist iväg. Med snabba varvtider var han snabbt ikapp Sebastian och de sista varven var ovisst in i det sista om vem som skulle ta 2:a platsen. Färén avgick med segern i den fighten och visade att framgången i Höljes inte var en tillfällighet.

rx_tw139

– Jag är nöjd med min andra plats idag. Vi har hittat farten i bilen och teamet har gett mig en perfekt bil med bra inställningar hela helgen. Tyvärr missade jag starten totalt, annars hade jag gett Kevin en match om segern idag. Men, vi kommer tillbaks till nästa tävling, säger en nöjd Erik Färén.

# Förare Poäng
01 Kevin Eriksson
02 Erik Färén
03 Sebastian Eriksson
04 Lukas Walfridsson
05 Jorma Karhaapää
06 Fredrik Tiger