Fördel Bryntesson när RallyX Nordic avslutar i Norge

En ny mästare ska koras när RallyX Nordic och talangklassen RallyX Lites ska avgöras på Grenland Motorsportsenter i Norge 8 oktober. Favorit på förhand är mästerskapsledande Thomas Bryntesson, svensken som tävlar under norsk flagg. Han är 14 poäng före Simon Olofsson inför finalen.

Bakom de värmländska ungtupparna Bryntesson (från Töcksfors) och Olofsson (Charlottenberg) jagar den regerande mästaren, skåningen Tobias Brink. Men det är som sagt fördel Bryntesson inför avgörandet i Grenland. Målsättningen är enkel och solklar inför finalen.
– Jag satsar på att ta hem guldet. Om allt funkar borde det gå vägen, men samtidigt vet man aldrig. Mycket kan hända i motorsport, säger Bryntesson inför avslutningen.

Med 30 poäng kvar att köra om i mästerskapet är det långt ifrån avgjort, men för att det ska gå vägen för Olofsson och Brink måste Bryntesson ha en extremt dålig finalhelg. Bryntessons tävlar för JC Raceteknik där en av teamkompisarna är Joachim Hvaal, het segerkandidat med fördelar som ingen annan i finalfältet.
– Jag ska göra allt för att vinna finaltävlingen. Det är min hemmabana och jag har absolut nytta av att ha kört där tidigare. Tävling på hemmaplan är alltid skoj och det kommer finnas en hel del vänner på plats, säger Hvaal.

Förutom titeln tävlas det om en stor prispott i Supercar Lites. Mästaren kan nämligen kvittera ut 100.00 kronor, något som ger titelfighten lite extra krydda inför avslutningen.

Tävlingen avgörs lördag 8 oktober och sänds i SVT Play klockan 14.30-18.00 på tävlingsdagen. Det bästa ifrån finaluppgörelen visas även i ett magasinsprogram i SVT söndagen 9 oktober kl 17.00-17.55.

Startlista RallyX Lites, Grenland 8 oktober

51. Sandra Hultgren, Hultgren Motorsport
52. Simon Olofsson, Simon Olofsson RX
56. Thomas Holmen, Holmen RX
66. Santosh Berggren, A Berggrens bilservice i Floby
69. William Nilsson, JC Raceteknik
71. Tobias Brink, Brink Motorsport
72. Thomas Bryntesson, JC Raceteknik
91. Jonathan Walfridson, Helmia Motorsport
96. Sondre Evjen, JC Raceteknik
99. Joachim Hvaal, JC Raceteknik

Topp 5 i RallyX Lites tabellen inför finalen

  1. Thomas Bryntesson, 113 poäng
  2. Simon Olofsson, 99
  3. Tobias Brink, 96
  4. Joachim Hvaal, 76
  5. Thomas Holmen, 63