JC Raceteknik utökar satsningen i RallyX Lites

Det Värmlandsbaserade teamet JC Raceteknik fortsätter att växa. Teamets tsenaste tillskott är norske talangen Henrik M. Krogstad som kommer att köra full säsong i RallyX Lites 2017.

Henrik kommer köra hela RallyX Nordic för oss i år. Han gjorde en jättebra debut i Hell, där han slutade fyra. Han en av de snabbaste då och det ska bli spännande att följa hans utveckling i år, berättar teamchefen Joel Christoffersson

Henrik M. Krogstad har ett förflutet inom gokart och racing. 2015 utsågs han till Norges Bilsporttalang och i fjol rallycrossdebuterade han med JC Raceteknik. Resten av säsongen fortsatte han med rallycross, fast då med en Supernationell-bil i Norska Mästerskapet. Numera ligger fokuset på Lites.

Det ska bli riktigt kul att köra rallycross. Jag tävlade i Hell förra året, så en hel säsong i Supercar Lites är verkligen någonting jag ser fram emot. Det kommer vara full fart från början och jag har ett bra team i ryggen, säger Krogstad.

Under debuttävlingen i Hell slutade Krogstad på en imponerande fjärdeplats. Men trots det var 19-åringen inte helt nöjd – han hade nämligen siktet inställt på pallen. Och det kommer vara målet även i år.

Förra året samlade jag på mig erfarenheter i rallycross som kan hjälpa mig nu. Därför siktar jag på pallen i år, både i tävlingarna och sammanlagt i mästerskapet. Vissa kanske tycker det är höga mål, men man måste satsa för att lyckas och jag kör alltid för att vinna, säger Krogstad inför säsongen som startar den 22 april i Grenland.

 

Photo: JC Raceteknik (Robert Sæther.)