CircleX växlar upp till trebilsteam i RallyX Nordic

Det norskbaserade supercarteamet CircleX med Jarle Nytræ och Frode Holte i spetsen kommer till start i årets RallyX Nordic. Dessutom får de sällskap av den kvinnliga supercarföraren Ramona Karlsson, som kommer tillbaks på banan efter ett års mammaledighet.

– De ska bli kul med ytterligare en förare och en bil i teamet. Tillsammans är vi starkare, och vi kan byta erfarenheter och kunskap såväl under tester som tävlingar, säger Jarle Nytrae, grundare av CircleX.
Team Circle X startades 2014, då Jarle var helt ny i sporten – dock med passion för bilar och motorsport sedan lång tid tillbaks. Trots sin ringa erfarenhet lyckades Nytræ erövra en andraplats under SM i Strängnäs 2016 i sin Volvo C30 Supercar.
Teamkollegan Frode Holte, som anslöt sig till teamet samma år, vann samma tävling. Holte, som har en gedigen meritlista i rallycross med bland annat två NM-guld i SuperNationell samt en fjärdeplats i EM i Division 1, bidrar med värdefull erfarenhet till teamet. I år fortsätter Holte att tävla med sin Hyundai i20 Supercar, med uppdaterad motor.

Ramona Karlsson, tidigare rallyförare och SM-finalvinnare 2013, tog klivet till rallycross 2014. 2015 drev hon eget team i EM och tog därefter säsongsuppehåll på grund av graviditet. I år gör hon alltså comeback och är den tredje föraren i CircleX med sin VW Scirocco Supercar.
– Det ska bli jättekul att samarbeta med Jarle och Frode. Vi kommer att driva våra team individuellt, men stå i samma tält. Där ska vi samarbeta med delar av personal och utrustning, sponsorer, ingenjörer, hjälpas åt med köranalyser på tester och tävlingar. Vi ska helt enkelt jobba tillsammans på bred front för att bygga teamet vidare. Jag gillar konceptet och det CircleX står för. Samarbete, glädje och prestation. Allt hör ihop, säger Ramona.