Oliver Solberg kör RallyX Nordic i Petters VM-bil

Oliver Solberg, 15 år, är klar för RallyX Nordic. Den unge talangen ska köra Supercar i pappa Petters VM-bil från 2016.
– Om jag kunde ordna licens så skulle jag få låna bilen och det löste sig, berättar Oliver till SVT.

Oliver Solberg är det senaste tillskottet i RallyX Nordic 2017. Mästerskapet omfattar sex deltävlingar och premiären avgörs i norska Grenland den 22 april.

RallyX Nordic är ett led i framtidsplanerna för den unge rallycrossdebutanten från Mitandersfors i Värmland. Oliver har nått stora crosskartframgångar i sin unga karriär och den här vintern har han även hunnit debuterat i rally. I Lettland.
– Det är viktigt att bli van med farten. Rallycross blir det bara i år. Jag satsar på rally helt klart men tänker köra hela serien i Rally X Nordic, berättar Oliver i en intervju med SVT.

Pappa Petter har vunnit VM-guld i såväl rally som rallycross och mamma Pernilla är tidigare svensk mästare i rally, Grupp N. Stöd hemifrån saknar Oliver inte, men det var först efter ett lyckat test i Belgien han fick klartecken att anmäla sig till RallyX Nordic i Petters Citroën DS3 Supercar.

Jonas Kruse, SVT:s expertkommentator, säger så här om talangfulle unge Solberg:
– En fantastisk människa med stark karaktär. En mer målmedveten person får man leta efter. Oliver blir ett härligt tillskott till serien.

Fakta
Oliver Solberg

Född: 23 september 2001
Bor: Mitandersfors, Värmland
Familj: Pappa Petter och mamma Pernilla
Klubb: MK Ratten
Team: Oliver Solberg RX

Bild.
Foto:
Johan Ejeborg