Olofsson i stenhård satsning mot dubbla titlar

En tävling avklarad, elva kvar. Simon Olofsson ifrån Charlottenberg har siktet inställt på dubbla rallycrosstitlar 2017. Skulle han lyckas blir han historisk.

Kevin Eriksson, Kevin Hansen och Thomas Bryntesson har försökt. Ingen har lyckats. Nu tar sig Simon Olofsson an utmaningen att köra hem dubbla titlar i rallycrossens talangklass Supercar Lites under en och samma säsong. Kevin Hansen har varit närmast hittills. 2015 vann han den internationella RX2-titeln men snubblade på mållinjen i RallyX Nordic. Bara några få poäng skiljde honom från titeln.

Olofssons satsning 2017 har fått en kickstart med premiärsegern i RallyX Nordic. Nu satsar han vidare och målsättningen är lika solklar som given.
– Det är dubbla titlar som gäller, konstaterar den 22-årige snickaren ifrån Charlottenberg.

Förberedelserna inför säsongen har varit minutiösa och hemma i garaget har bilen varit nerplockad i molekyler. Allt för att hålla ordning på materialet, något som Simon anser är nyckeln för en bra säsong med många tävlingar.
– Det svåraste är inte själva körningen eller fokus utan att ha bilen och materialet i ordning hela året. Tolv tävlingar sliter hårt och kan man klara sig utan onödiga smällar och incidenter så kommer man långt, säger Simon

2016 var året då värmlänningen verkligen tog steget in i toppen i Supercar Lites-klassen med segern i Höljes som största framgången. Den gav honom energi att fortsätta jaga sponsorer för en nysatsning. Ekonomin är också något som Simon värderar inför framtiden då en Supercar-satsning självklart är drömmen.
– Får vi ett bra år med stora framgångar och några nya partners så är sjävklart Supercar drömmen. Men jag gör hellre en riktig satsning i Lites än att köra en Supercar som inte går att vinna med, säger Olofsson.

Bland konkurrenterna i RX2 nämns framförallt Cyril Raymond och Tanner Whitten medan norrmännen Sondre Evjen och Thomas Holmen ser ut att vara svenskens främsta utmanare i RallyX Nordic. En vass förarkvartett Simon ser som stora hot i jakten på dubbla Supercar Lites-titlar 2017.