Ramona Karlsson och CircleX ser fram emot RallyX i Arvika

Efter ett års mammaledighet är Ramona Karlsson tillbaka på riktigt. I sin VW Scirocco ser hon fram emot att tävla på hemmaplan igen när RallyX Nordic avgörs i Arvika lördagen den 3 juni.

Inför säsongen 2017 var det en revanschsugen Ramona Karlsson som vandrade omkring hemma i Värmländska Kil. Efter ett års uppehåll för mammaledighet spekulerade många i att karriären skulle vara över, men för Ramona Karlsson var målsättningen glasklar. Hon skulle bara tillbaka igen.
– Redan under graviditeten ville jag så fort som möjligt tillbaka ut på banan igen, så för mig fanns det aldrig några frågetecken. Många runtomkring försökte övertyga mig att lägga av när jag blev mamma, men det gjorde mig bara mer sugen på att komma tillbaka. Att köra bil är det roligaste jag vet och det är en självklarhet i mitt liv, berättar Ramona.

Tillsammans med teamkollegorna från Norge, Jarle Nytrae och Frode Holte, hamnade Ramona i team CircleX, en satsning där de tre förarna samarbetar för att gemensamt hålla nere kostnaderna och bidra med värdefull feedback. Holte, som är teamets mest meriterade förare, har bland annat ett antal säsonger i rallycross-EM bakom sig och tog en seger i RallyX Nordic 2016.
– Teamet har sin bas hos Jarle Nytrae som är en riktig superentreprenör. Sen arbetar vi alla tre med att hitta gemensamma sponsorer och dela på de fasta kostnaderna. Allt för att kunna åka så mycket tävlingar som möjligt, berättar Karlsson.

Nästa stopp i RallyX Nordic-kalendern är Westombanan i Arvika lördagen den 3 juni. Banan i Arvika är välkänd för de flesta förarna och bjuder alltid på fantastisk underhållning. Att få tävla på hemmaplan igen är något som Ramona Karlsson ser extra mycket fram emot.
– Det känns riktigt spännande. Målsättningen är att jag ska ta mig till semifinal och väl där kan allting hända. En finalplats i Arvika vore inte fel, även om jag vet att det blir tufft.

RallyX Nordic i Arvika inleds redan under fredagen den 2 juni. Då ställer arrangerande MK Team Westom ut ett antal tävlingsbilar på torget i Arvika där Christian Holmudd träffar förare och snackar upp lördagens tävling. Tävlingen startar kl 10.30 lördagen den 3 juni och direktsänds i SVT1 samt SVT Play mellan 15.00 och 17.45.