Linnemann RallyX-debuterar i Danmark!

Nu står det klart att Danmarks största rallycrossstjärna, EM-meriterade Ulrik Linnemann, gör debut i RallyX Nordic. I en Peugeot 208 Supercar ska Linnemann visa vart skåpet ska stå inför hemmapubliken i Nysum den 18-19 augusti.

RallyX Nordic gör sitt första gästspel på dansk mark med den fjärde deltävlingen i årets mästerskap. På banan i Nysum ska några av Sverige och Norges största talanger göra upp i dagarna två. Startfältet får nu extra krydda när Danmarks största rallycrossstjärna ansluter i Supercar-klassen.

Ulrik Linnemann kör till vardags i rallycross-EM i Super 1600-klassen. Han är en av klassens stora stjärnor och har länge siktat på en styrning i kungaklassen Supercar. Till tävlingen i Nysum har Ulrik och teamet hyrt en Peugeot 208 Supercar och ska slåss mot serieledande Thomas Bryntesson och Oliver Solberg om toppositionerna.
– Vi ska ge dom en fight hela vägen in över mållinjen, lovar Linneman i ett pressmeddelande inför tävlingen i Nysum.

RallyX Nordic toppas av Thomas Bryntesson, JC Raceteknik. Bryntesson har under säsongens tre första deltävlingar stått på pallen vid samtliga tillfällen. Tvåa i mästerskapet är supertalangen Oliver Solberg som tagit en seger under säsongen. På tredje plats är det norskt med Alexander Hvaal ifrån Hedströms Motorsport.