Punkteringar hindrade inte Hedström i RallyX Nordic på Kinnekulle Ring

Väderomslag, punkteringar och dramatik. Lördagens RallyX Nordic-tävling i Götene hade allt och lite till.

Kyligast i de svåra förhållandena i Supercar var Peter Hedström, som i sin Volkswagen Polo inkasserade säsongens första fullträff. Med dubbelpunktering!

Torsbysonen Peter Hedström har haft en riktig berg-och-dalbane-säsong, men fullträffen i Götene resulterade i värmlänningen största leende 2017.
– Såå jäkla skönt, äntligen satt spiken i kistan! Jag kände redan inför tävlingen att känslan var riktigt bra och att få bärga segern just här känns extra speciellt, sa Hedström efter målgång.

Punkteringar bäddade för ovissa och dramatiska heat på Kinnekulle Ring. Från semifinalerna och fram mot finalen bjöds det på ordentliga kamper. Mästerskapsledande Thomas Bryntesson var poängbäst efter kvalomgångarna i regn och lera. Han tog även ledningen i sin semifinal och ledde länge övertygande före teamkollegan i JC Raceteknik, Ola Fröshaug. En punktering blev emellertid Bryntessons fall och både han och Fröshaug fick se sig passerade av Peter Hedströms Volkswagen Polo i semifinalens slutskede. Bryntesson fick samtidigt tekniska problem och tog sig över mållinjen tack hjälp från teamkollegan.

I den andra semifinalen flög Robin Larsson fram från sista startled. Audiförarens attack räckte dock inte hela vägen fram till täten. I stället blev det Oliver Solberg och Alexander Hvaal i topp. Hvaal höll sig kall och klarade sig ifrån punktering, något som drabbade både Solberg och Larsson som ändå lyckades kryssade sig vidare till final.

I finalen var det återigen stort drama där Peter Hedström var snabbat av startplattan. Han tog ledningen med Hvaal närmast efter sig. På den leriga banan duschade de båda VW-förarna konkurrenterna och i förvirringen bakom dök Robin Larsson ut som trea med Thomas Bryntesson i ryggen. Efter den starten blev det en final full av slumpartade händelser, punktering på Bryntesson och Larsson, teknisk flagga på Hvaal med en fladdrande förardörr.

Efter halva finalen jagade Hedström iväg ensam i toppen med Larsson och Fröshaug linkande bakom. Till sist drabbades även Hedström av punkteringar och lyckades med nöd och näppe bärga segern efter en minst sagt dramatisk final.

Hedström vann före Robin Larsson och Ola Fröshaug. Thomas Bryntesson, som blev fyra och därmed utökade sin ledning i mästerskapstabellen, summerade sina känslor efter finalen med orden:
– Det fanns helt ärligt inte så mycket att göra i finalen efter allt kaos.

Sista deltävlingen i RallyX Nordic avgörs i Strängnäs lördag 23 september.

Resultat

RallyX Nordic Götene 9 september.

Supercar.

1: Peter Hedström, Hedström Motorsport

2: Robin Larsson, Larsson-Jernberg Motorsport

3: Ola Fröshaug, JC Raceteknik

4: Thomas Bryntesson, JC Raceteknik

5: Oliver Solberg, Oliver Solberg RX

6: Alexander Hvaal, Hedström Motorsport

Mästerskapet.

1: Thomas Bryntesson, 134 poäng

2: Oliver Solberg 111 poäng

3: Alexander Hvaal 96 poäng

4: Peter Hedström 91 poäng

5: Ola Fröshaug 75 poäng