Magda Andersson till start i RallyX-finalen i Strängnäs

Nu är det klart att RallyX Nordic-finalen på Strängnäs Motorstadion får extra krydda. Till startfältet ansluter sig nämligen 19-åriga EM-stjärnan Magda Andersson och tar upp fighten med förarna i Supercar-klassen.

Andersson från Löberöd i Skåne debuterade i Supercar i våras och slutade på 16:e plats i EM-tabellen i sin Volkswagen Polo för Marklund Motorsport. Nu är Magda laddad för att avsluta säsongen på hemmaplan med ett gästspel i tuff konkurrens.
– Det känns verkligen jättebra att få komma hem. Senast jag körde i Strängnäs var 2014 och det är den bana i Sverige jag kallar för min hemmabana, så vi ska se till att ha en rolig avslutning på säsongen utan några krav utöver att ha kul, berättar Magda Andersson precis hemkommen från Riga och årets avslutande EM-deltävling.

Jämte Andersson är även GRC-stjärnan Oliver Eriksson gästförare i finalen. De båda 19-åringarna får dock tufft motstånd från mästerskapsledaren Thomas Bryntesson, unge stortalangen Oliver Solberg och segraren från Götene, Peter Hedström. Tuffa konkurrenter som Magda ser fram emot att få möta på hemmaplan.
– Det finns verkligen många riktigt bra förare i RallyX Nordic, så vi har inte några speciella förväntningar utöver att få mer tid i bilen och ha en kul säsongsavslutning.

RallyX Nordic-finalen i Strängnäs avgöras på lördag. Första start är kl 10.30 och tävlingen livesänds av Sveriges Television i både SVT2 och SVT Play med start kl 15.00.