Dubbla segrar för JC Raceteknik i RallyX Nordic på Solvalla

Thomas Bryntesson och Henrik Krogstad blev kungarna av Solvalla i den andra deltävlingen av RallyX Nordic. Båda förarna representerar värmländska teamet JC Raceteknik ifrån Kil och vann Supercar respektive Supercar Lites inför 11.950 åskådare.

I Supercar-finalen tog Thomas Bryntesson kommandot efter en stökig start där både Peter Hedström och Robin Larsson hamnade på efterkälken efter problem i den andra kurvan. Med Larsson och Hedström ur vägen fick Bryntesson en enkel resa i finalen och tog ohotad hem segern. Bakom Bryntesson tog Lukas Walfridson tag i andraplatsen och behöll den hela vägen över mållinjen i finalen. Duellen om tredjeplatsen blev en mer intressant historia där Robin Larsson fightade sig hela vägen tillbaka till pallen från jumboplatsen i finalens inledning.

Men mot dagens segrare Thomas Bryntesson fanns det inget för konkurrenterna att göra och Bryntesson log ikapp med solen på Solvalla efter finalsegern.
– Det känns så jäkla bra att äntligen knyta ihop säcken och ta hem segern, berättar en jublande glad Bryntesson.

Andreplacerade Lukas Walfridson visade god form och pallplatsen var ett starkt kvitto på att teamets satsning är på väg åt rätt håll.
– Jag har alltid trivts på Solvalla och det känns galet bra att vi fick ihop det till en pallplats, berättar Walfridson som nu siktar högt i tabellen under den resterande delen av säsongen.

Trean Robin Larsson var trots startsmällen någorlunda nöjd och siktade redan framåt i kalendern mot nästa race i rallycrossens EM-serie.
– Efter den starten så blev det svårt att göra något mer i heatet. Men nu ska vi plocka hem EM-segern. Så svårt kan det väl ändå inte vara, log Larsson.

I talangklassen Supercar Lites blev de norsk seger genom Henrik Krogstad. Krogstads seger var ett välsnickrat hantverk och genom ett högt tempo i finalen tog han ohotad hem segern före Simon Olofsson och William Nilsson. Segern var dessutom Krogstads första i Supercar Lites.
– Äntligen! Det känns så galet bra att bara kunna köra hem finalen med ett stort leende på läpparna under det sista varvet, berättade en lycklig Krogstad efter finalsegern på Solvalla.

Segern innebar dessutom att Krogstad tog sig upp till en tredjeplats i tabellen, precis bakom serieledaren William Nilsson och Simon Olofsson.

Resultat.

RallyX Nordic, Solvalla 16-17 juni.

Supercar.

Final.

 1. Thomas Bryntesson, JC Raceteknik, Ford
 2. Lukas Walfridson, Helmia Motorsport, Renault
 3. Robin Larsson, Larsson Jernberg Motorsport, Audi
 4. Henning Solberg, Eklund Motorsport, Volkswagen
 5. Peter Hedström, Hedström Motorsport, Volkswagen
 6. Alexander Hvaal, Hedström Motorsport, Volkswagen

 

Mästerskapet efter 3 delt.

 1. Thomas Bryntesson, 80 poäng
 2. Oliver Solberg, 68
 3. Alexander Hvaal, 55
 4. Peter Hedström, 51
 5. Mats Öhman, 46
 6. Lukas Walfridson, 45

 

Supercar Lites.

Final.

 1. Henrik Krogstad, JC Raceteknik
 2. Simon Olofsson, STS RX
 3. William Nilsson, JC Raceteknik
 4. Viktor Johansson, Öhman Motorsport
 5. Sandra Hultgren, STS RX

6 Vasiliy Gryazin, Sports Racing Technologies

 

Mästerskapet efter 3 delt.

 1. William Nilsson, 74
 2. Simon Olofsson, 72
 3. Henrik Krogstad, 71
 4. Viktor Johansson, 53
 5. Sondre Evjen, 49